Pui si cartofi cu cimbru si rozmarin

Ingrediente:
- 1 pui intreg
- 500 g cartofi (preferabil noi)
- 75 g unt
- 8 catei de usturoi
- 3 fire rozmarin proaspat
- 6 fire cimbru proaspat
- 1 lingura usturoi granulat
- 1 lingura boia dulce
- 50 ml ulei de masline
Mod de preparare:
Intr-o tava puneti cartofii taiati in sferturi, usturoiul zdrobit, ierburile, untul si 25 ml de ulei. Puiul se stropeste cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare, piper, boia si usturoi granulat.
Puiul se pune pe gratarul cuptorului, iar tava cu cartofi sub aceasta si se lasa totul la 180C pentru 50 de minute, amestecam cartofii dupa primele 25 de minute.
Sarati cartofii si serviti totul cu un sos de iaurt, usturoi si marar.
70 minute
2-3 porții
ușor