Puiul tau in fiecare zi! / Traditie de peste 20 de ani
Piept de pui cu ciuperci si rozmarin

Piept de pui cu ciuperci si rozmarin

   30 minute          2 portii           usor


INGREDIENTE:

   1 piept de pui
   100 g ciuperci
   3 fire de rozmarin proaspat
   10 g de chives sau coada de ceapa verde
   1 catel de usturoi
   15 grame de unt
   200 ml smantana pentru gatit


MOD DE PREPARARE:

Taiati pieptul de pui in 2 bucati, asezonati cu sare si piper. Incalziti o tigaie in care puneti 2 linguri de ulei de masline, asezati bucatile de piept de pui in tigaie si prajiti aproximativ 20 de secunde pe fiecare parte pana se face o crusta subtire. Adaugati untul si rozmarinul in tigaie si rostogoliti bucatile de pui prin untul topit, dupa care introduceti tigaia in cuptor pentru 8-12 minute (depinde cat sunt de mari bucatile de pui) la 180°C.

Intre timp, intr-o alta tigaie, caliti usturoiul pisat in putin ulei de masline, adaugati ciupercile si gatiti cam 4 minute, dupa care adaugati smantana pentru gatit si chives tocat marunt, asezonati cu sare si piper.

Cand puiul este gata turnati sosul de ciuperci peste, amestecati bine si introduceti din nou in cuptor pentru inca 3 minute, apoi serviti cu o garniture la alegere.