Puiul tau in fiecare zi! / Traditie de peste 20 de ani

Descriere activitate Sam Meat Industry – brandul AVE

Cuvant inainte

Ne-am dedicat producerii celor mai bune, mai gustoase si mai rafinate produse din carne de pui pentru ca sanatatea, calitatea vietii si satisfactia consumatorilor reprezinta prioritatea si deviza noastra in tot ceea ce facem.

Suntem convinsi ca o masa buna e unul din motivele pentru care merita sa fii incantat de darnicia vietii. De aceea, Brandul AVE isi propune sa duca la masa nu doar cele mai bune produse din carne de pui, ci si un nou mod de a privi viata, cu optimism, cu bucurie, gasind o placere fireasca in gesturile cotidiene. Stim ce mult inseamna o masa buna alaturi de familie sau prieteni. Mancarea bine preparata ii inveseleste pe toti si le da pofta de viata, iar puiul de calitate reprezinta prima cerinta pentru a pregati cea mai buna masa.

Puiul Ave este puiul ideal; cu el pregatesti intotdeauna cele mai gustoase si apetisante mancaruri. Crescut si procesat cu cea mai mare grija, imbina in mod optim calitatile nutritive cu savoarea desavarsita, fiind menit sa fie consumat oricat de des.

Profilul companiei

Infiintata in 1994, Ave Impex are ca principal obiect de activitate cresterea, abatorizarea si comercializarea carnii de pasare. Compania s-a impus in foarte scurt timp ca un pion important pe piata producatorilor de carne de pasare din tara, demonstrand o crestere continua  si avand o calitate superioara.
Din anul 2014, societatea Ave Impex a fost preluata de concernul Sammills, abatorul de pasari functionand sub denumirea Sam Meat Industry. Telul si scopul nostru este de a pastra si de a dezvolta gama de produse sub brandul Ave.

Obiective

Intotdeauna atenta la cerintele pietei, puiul Ave face eforturi permanente de adaptare si imbunatatire a ofertei, cautand sa raspunda cu promptitudine si celor mai mici modificari in gusturile sau necesitatile consumatorilor.

Pentru urmatorii ani compania isi propune teluri deosebit de ambitioase precum:

  • continua modernizare a capacitatilor de productie;
  • cresterea productiei de carne;
  • diversificarea produselor din carne de pasare;
  • largirea gamei de preparate si semipreparate;
  • extinderea pietei de desfacere;
  • extinderea exportului pe piata comunitara

Managementul calitatii

Compania isi desfasoara intreaga activitate avand in centrul atentiei grija pentru sanatatea si satisfactia consumatorilor. De la fermele de crestere si pana la abator, intregul sistem de productie al companiei respecta cu strictete toate standardele si reglementarile UE in vigoare privind igiena si siguranta alimentelor.
In 2003 Ave Impex a implementat Sistemul de Management al Calitatii ISO/2001 si Sistemul de Management al Securitatii Produselor Alimentare – HACCP.
Din anul 2007 avem implementat Sistemul de Management al Sigurantei Alimentului in conformitate cu ISO 22000, iar din 2013 s-a certificat implementarea Sistemul de Management al Sigurantei Alimentului in conformitate cu IFS Food.

Statiile de incubatie

Statiile de incubatie, modernizate cu aparate si instalatii tehnice performante, au o capacitate de peste 10.000.000 pui de o zi/an, asigurand intreg necesarul de pui pentru productie. Dupa ce ies din ou, puii sunt imediat transferati in halele de crestere a puilor de carne.




Sectorul de crestere

Cele 58 de hale de crestere a broilerilor sunt dotate cu tehnologie performanta de ultima generatie, complet automatizata, de tip Big Dutchman. Capacitatea totala a fermelor este de 1.000.000 pui/serie.

Fabrica de furaje combinate

Fabrica de furaje combinate dispune de utilaje si aparatura de ultima ora, total automatizata, care permit fabricarea de furaje pentru toate categoriile de pasari crescute in fermele proprii. Materiile prime pentru furaje sunt reprezentate de cereale, premixuri, srot de soia, care se achizitioneaza atat de pe piata interna cat si din import. Se obtine un furaj sub forma de fainuri granulate, extrem de important pentru nutritia adecvata a pasarilor. Capacitatea este de 100.000 tone/an.


Abator
Abatorul de pasari proceseaza intreaga productie de pui de carne. A fost modernizat in perioada 2003-2004, respectiv 2008 prin program SAPARD si este dotat cu o linie de abatorizare automatizata de inalta productivitate, rezulta produse din carne de pasare, sub forma de pui intreg si piese anatomice de o calitate deosebita.
Abatorul respecta toate normele si cerintele din domeniu impuse de reglementarile UE, avand o capacitatea de abatorizare de 4.500 pui/ora.

Clientela si distributia

In prezent societatea Sam Meat Industry livreaza produse la cele mai importante retele de magazine din tara. Distributia produselor se face pe piata traditionala si Horeca. O parte importanta din productie este exportata in Ungaria si Franta.
Deasemenea Sam Meat Industry are 11 magazine de desfacere proprii: 7 in Satu Mare, 2 in Baia Mare, 1 in Carei si 1 in Marghita.