Puiul tau in fiecare zi! / Traditie de peste 20 de ani
Ciulama de pui cu ciuperci si rosii uscate

Ciulama de pui cu ciuperci si rosii uscate

   60 minute          2 portii           usor


INGREDIENTE:

   600 g puple de pui
   300 g ciuperci
   15 g rosii uscate
   1 ceapa mare
   2 catei de usturoi
   300 ml supa de pui
   100 ml smantana de gatit
   1 lingura de faina
   50 g unt


MOD DE PREPARARE:

Condimentati pulpele de pui cu sare si piper, asezati-le intr-o tava, introduceti-le in cuptor 40 de minute la 180°C. Intre timp tocati marunt ceapa, usturoiul, rosiile uscate, caliti-le intr-o tigaie incapatoare, aproximativ 3 minute, dupa care adaugati ciupercile taiate felii mai mari si gatiti inca 5 minute. Luati de pe foc si puneti deoparte.

Intr-o alta tigaie topiti untul la foc mic, adaugati faina si amestecati pana se omogenizeaza, dupa care turnati supa de pui incet, amestecand constant cu o ligura de lemn. Fierbeti totul 5 minute, apoi turnati si smantana pentru gatit.

Peste sos adaugati ciupercile si pulpele de pui gatite, asezonati cu sare si piper, amestecati totul si mai lasati cateva minute pe foc pana sosul ajunge la consistenta dorita.

Se serveste cu mamaliguta.