Puiul tau in fiecare zi! / Traditie de peste 20 de ani
Aripi de pui marinate in sos picant

Aripi de pui marinate in sos picant

   Timp de marinare: 120 minute          40 minute          4 portii           usor


INGREDIENTE:

   aripioare de pui sectionate 800-1000 g

INGREDIENTE SOS:

   40 g rosii uscate
   1/4 legatura de patrunjel
   1 catel de usturoi
   1/2 ardei kapia
   1/2 ceapa galbena
   40 ml otet de cidru de mere
   sare si piper


MOD DE PREPARARE:

Se curata ceapa si usturoiul, se pun in blander impreuna cu restul ingredientelor pentru sos. Se proceseaza pana devine o pasta fina, daca este nevoie se adauga putina apa.

Aripioarele sectionate se pun intr-un bol incapator, peste ele punem ¾ din sos, amestecam bine ca toate aripile sa fie invelite in sos, acoperim cu o folie si lasam la marinat cel putin 120 de minute(cu cat mai mult cu atat mai bine) in frigider.

Asezam aripiarele pe gratarul cuptorului si le lasam 45 de minute la 180°C. Sub aprioare se poate pune o tava in care sa coacem niste cartofi, peste care va curge sucul din aripioare.

La final se serveste cu restul de sos.